מדברת לקירות

אין מקום כמו הבית

תשאירו מייל ואני מבטיחה לשלוח רק דברים מעניינים

שפכטל :: קפה ועיצוב

הפודקאסט של
מיטל אשכנזי-פומרנץ וקרן בר

קצת עלי

מיטל אשכנזי-פומרנץ

בעשור האחרון עבדתי עם טובי משרדי האדריכלים בארץ, ועכשיו החלטתי להתמקד בכם – הלקוחות שלי. 
אני מזמינה אתכם להצטרף אלי לעוד דרך חדשה וייחודית שנרכיב יחד.

עיקבו אחריי באינסטגרם

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

פוסטים אחרונים

אפשר למצוא אותי גם בפייסבוק

דירה לגיל השלישי – התחלה חדשה

מכירים את הנשים האלו?
לבושות מוקפד, מתוקתקות, נעליים משובחות ושרשרת מרשימה שחותמת את הלוק.
היא כזו.

ביום שהיא הכניסה אותי אליה לבית, הבנתי מיד את הסיבה. זה היה בית שקפא בו הזמן.
בית שלא ייצג אותה נאמנה ולא עשה עימה חסד.
היא עבדה כל כך קשה בעבודה שלה ועד שלא יצאה לפנסיה, היא לא הרגישה כמה הוא נשאר מאחור.
בחיוך בעיניים, ידענו שתינו מה המשימה.

הבית הזה צריך לעטוף אותה כמו צעיף עדכני רך, נעים ומלא אהבה.
הבית הזה צריך להכיל אותה, להתאים לה ולשינוי שיגיע ב-20 שנה הקרובות.
כמו כל הפרוייקטים שלי, התחלנו בפגישת פרוגרמה שבה הבנו היא ואני מה התפקיד האמיתי של הבית הזה.
לכל בית יש תפקיד משלו. לכל משפחה יש סיפור משלה, והתחלת הפרויקט, מטרתו לפענח, להבין ולפצח את הסיפור הזה.

היא כל כך אוהבת לארח. לאורך השבוע היא שם לבד, מארחת חברות וקולגות, אבל בשבת,
השערים נפתחים וכל המשפחה על כל נכדיה מגיעים, משחקים, אוכלים ורוקדים.
כמה חודשים בשנה הבית שלה הופך ל"בית מלון" עם משפחה שמגיעה לחיות בו.
והיא, שתמיד דואגת לכולם, עבורה אנחנו צריכים חדר פרטי עם ארון רחב שיכיל את כל הבגדים, עם מיטה נוחה וכורסא עם טלויזיה, אזור מואר להתאפר ולהתארגן, ולהגדיר את הכל כחלל האינטימי והשקט שלה.

בדירה לא נגעו מעל ל-20 שנה. החלפנו את כל התשתיות, את ארון הבגדים ניכסנו אל תוך חלל הרחצה שהגדלנו משמעותית מבלי לערוך שינויים דרמטיים בשאר החלל.


הסלון עבר שדרוג משמעותי כך שיוכל להכיל את המשפחה המורחבת בצורה נעימה, עם ספה נוחה ומפנקת שתאפשר לכל הנכדים לקפוץ עליה, מבלי שהיא תחסיר פעימה. 

את החדר הפרטי שלה איחדנו עם חצי חדר נוסף, תוך שמירה עתידית על אפשרות פיצול.
החדר הגדול מאפשר לה להתנייד בקלות בצורה מותאמת לשינויי היכולות הפיזיות שיגיעו לאורך החיים.

המטבח עבר שידרוג ויזואלי דרמטי באמצעות החלפה של חזיתות בלבד, בהתאם לשיקולים התקציביים. ככה זה – כשאנחנו נכנסים לשיפוץ מקיף, אנחנו חייבים לערוך תיעדוף ולהחליט איפה מקצצים כדי לעמוד בתקציב.

החלפנו ושידרגנו את גופי התאורה ועוד פריטי נוי, ועצרנו רק כשהסכמנו שהבית מושלם ועונה על כל צרכיה.
מאז (ועד הקורונה) היא מארחת בלי הפסקה. אפילו גילתה לי שהיא עורכת אצלה סיורים קבועים בדירה.
הם מתאימים אחד לשניה, היא והבית, ואיזה מזל שהספקנו לסיים הכל לפי שהגיעה הקורונה.
כי אם כבר סגר, אז שיהיה בדירה מושלמת שכזו.

צילום: סיוון מויאל
סטיילינג: מור בן אבי

שיתוף ב print
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכם

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד